Rawatan Resdung- Pekerja Petronas Tidak resah hidung lagi


pusat rawatan resdung dikunjungi pelanggan yang pernah mendapatkan khidmat nasihat resdung secara percuma 6 bulan lepas kembali berkunjung dan memperkenalkan saya kepada rakannya.

Setelah saya melakukan pemeriksaan, saya dapati tahap resdungnya tidak berapa kuat dan menyarankan agar merawat resdung menggunakan kaedah luaran-sabun resdung,masker madu ataupun yang berasap-asap tu. ;p

beliau berpuas hati kerana pendekatan periksa dahulu baru ikhtiar menyebabkan sasaran atau matlamat untuk mengatasi masalah resdung dapat dikenal pasti dengan lebih tepat.

Bersin dan gatal-gtal tiada lagi.Bertambah hensem ada la.
Good luck Br0.
dzcuqgnwk4

Apabila orang melayu bercakap pasal bisnes part 2

Rata-rata melayu memang bijak berbicara pasal bisnes.Saya amat teruja akan kepetahan orang melayu berhujah sesama sendiri dari malam hingga ke subuh.

Antaranya topik bincang niaga ialah ada peniaga baru masuk ke tapak perniagaan melancarkan strategi perang harga.Udah semuanya ketakutan dan membawa mulut masing-masing.Meniaga kita boleh bankrup.Susah nak maintainla,sebab diaorg turun harga kaw kaw.Mesti komplen la.(sebenarnya strategi harga hanya mampu bertahan seketika sahaja)

Bagi saya harga bukan segala-galanya.Kenapa kita sanggup makan McD dan bayar sampai 2-3puluh ringgit(bawak family lagi) sebab servis.Ataupun kita sanggup bawak anak-anak kita pergi berhibur di pusat karaoke red box kerana bersih dan tidak macam disko.Kenapa tidak ke karaoke jamban shj(tempat rempit).

Jauh beza perbelanjaan tu.Fikir-fikirkan.

Jangan kita timbulkan mentaliti bangsa lain terhadap org melayu ialah...kita ini ialah bangsa yang tidak mampu menanggung kehendak hati dan keluarga tetapi hanya mampu...berkata seperti begini..

Bos boleh kurang lagikah ini harga..?(sedangkan kita tidak pernah membuat kaji selidik harga perbandingan sebelum membeli)

Bos bawah rm200 adakah untuk handphone jenis ini?(sedangkan harga yang tertera memang rm500 ke atas)

bangsa lain sudah lama tertanam diminda meraka bahawa bangsa melayu hanya nak murah,walaupun mengetahui hasilnya hanya sementara.(maka meletoplah jualan handset china ala mirip-mirip segalanya)

Saranan saya ialah gunakan akal dan ilmu berbanding emosi.
Kalau nak berbisnes utamakan servis dan niat mahu menolong terutamanya bisnes berkaitan kesihatan.

Maka melayu yang mudah berjaya ialah
melayu yang dapat nilaikan harga dan kualiti
melayu yang senantiasa mencerminkan diri dahulu sebelum menyalahkan orang lain.
melayu yang senantiasa ambil kebaikan dari seseorg dan doakan agar dijauhkan dirinya dari keburukan seseorg(bknnya mengumpat)

Selamat bertemulagi dan selamat beramal!

Rawatan Resdung-Adik umur 6 thn kesesakan nafas

Kesian adik A berumur 6 tahun pun rimas dengan kesesakan nafas akibat resdung.Pelbagai ubat-resdung farmasi dan klinik dicuba ayahnya tetapi tidak berhasil.

Sudah dua minggu adik ini mengalami gatal mata yang kuat,hidung tersumbat,tidak demam tetapi mengalami simtom resdung. Jelas matanya kelihatan berair dan kemerahan ketika ibu dan ayahnya bertandang ke pusat rawatan resdung saya, matanya masih terdapat kesan merah-merah pastinya akibat gejala resdung.

Penyakit resdung tidak memilih umur paling muda yang pernah saya rawat ialah kanak-kanak lelaki berumur 3 tahun.

Perubatan resdung berasaskan herba juga menjadi pilihan yang tepat sekiranya anda ingin menyingkirkan kesan sampingan yang pastinya terdapat dalam ubat-ubat resdung moden.

Mudah sahaja langkah yang saya lakukan untuk merawat kes adik A ini.Pertama, saya gunakan herba untuk mencuci lendir-lendir resdung yang tersumbat daripada rongga sinus(akibat selsema resdung/jerawat resdung/sakit kepala resdung).

kurang dari 10 saat lendiran yang tersumbat hampir 2 minggu mengalir keluar dari hidung adik A ini dengan mudah sekali.Ayah dan ibunya tersenyum puas melihat anak perempuan kesayangannya kembali bernafas dengan puas.

Proses ini hanyalah mengambil masa 7-10 minit shj.Ayahnya terus dapatkan set rawatan resdung Do it yourself untuk melakukan rawatan susulan setelah 3-4 hari jarak dari sesi rawatan resdung yang pertama.

Mudah-mudahan herba penawar resdung ini mampu membantu ramai lagi rakan-rakan anda dan anda dalam menyelesaikan masalah resdung yang mampu menggugat kehidupan yang harmonis.